Hyvä kylvösiemen luo perustan onnistuneelle sadolle. Perustana kasvinviljelyssä on määrältään ja laadultaan parhaan mahdollisen sadon tuottaminen, vuodesta toiseen. Jos jo ennen kylvöjä päätetään käyttää siementä, jonka itävyys, tjp tai edes lajike ei ole välttämättä tiedossa, on päätetty tyytyä olemaan hyödyntämättä muita tuotannontekijöitä täysimääräisesti. Näin osa tehdystä työstä, lannoitteista ja kasvinsuojeluaineista menevät "hukkaan" kuormittaen sekä kukkaroa että ympäristöä.

Sertifioitu siemen on Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran siementarkastusyksikön tarkasti valvomaa tuotantoa. Lisätietoa Eviran sivuilta. (linkki)

Käyttämällä sertifioitua siementä luot perustan laadukkaalle sadolle ja varmistat, ettei kylvösiemen ole ainakaan minimitekijä saatavissa olevalle sadolle. Oman siemenen kunnostaminen on myös aina kustannus joka tulisi laskea. Oman siemenen hinta ja ero sertifioituun siemeneen on helppo laskea siemenlaskurilla. Useimmiten sertifioidun siemenen käytöstä aiheutuva lisäkustannus on 35-50 euroa/ha, joka vaatii vain muutaman sadan kilon sadonlisän omaan siemeneen verrattuna.